Bugár szerint kötelességük biztosítani a stabil kormányt

„A párttal, illetve személyes érdekekkel kapcsolatos célok előtérbe helyezése hazardírozás, nemcsak a kormánykoalíció megbízhatósága, hanem Szlovákia jövője szempontjából is.”

Bugár szerint kötelességük biztosítani a stabil kormányt
Fotó: Paraméter

Ezt Bugár Béla, a Híd elnöke jelentette ki a párt szombati Országos Tanácsát követő sajtótájékoztatón.

Bugár megismételte, a kormánykoalíció három ideológiailag különböző párt szövetsége, amelyeket közös cél köt össze, s ez a Szlovákiában élő emberek életminőségének javítása. A Híd elnöke hozzátette, ezért a párt mindent megtesz annak érdekében, hogy a koalícióban a lehető legrövidebb időn belül megoldódjanak a problémát.

Bugár nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtóban megjelent információkat, miszerint az SNS a Koalíciós Tanács pénteki ülésén Ján Richter munkaügyi miniszter fejét követelte. „Vén róka vagyok a politikában, nem fogom kiszivárogtatni a Koalíciós Tanács ülésén elhangzott információkat” – jelentette ki Bugár, majd hozzátette, az ülésen egyetlen egyszer sem emelte fel senki a hangját. A pártelnök arra sem válaszolt, hogyan fognak szavazni a Híd képviselői, ha az ellenzék indítványozza Richter leváltását.

Az Országos Tanácson eldőlt, a koalíciós szerződéskiegészítést előkészítő bizottságban Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos fogja képviselni a pártot.

Bugár hangsúlyozta, a kormánynak és a koalíciós partnereknek kötelessége a Kormányprogramban foglaltak teljesítése. Ehhez azonban elengedhetetlen a koalíciós partnerek közötti kölcsönös bizalom visszaállítása és a politikai stabilitás garantálása. “Az ország polgárainak stabil kormányt ígértünk, s ezt kötelességünk teljesíteni" – húzta alá.

A Híd a koalíciós szerződés kiegészítésével kapcsolatban 20 pontot fogadott el, erről azonban semmilyen konkrétumot nem árulnak el, amíg nem egyeztettek a másik két koalíciós párttal.

Kapcsolódó cikk:

A Híd megerősítette Rigó Konrád és Pataky Károly jelölését a megyei választásokon


TASR/para