Bugár szerint a populizmus veszélyesebb, mint a menekültek

A Híd képviselői is részt vesznek az Európai Néppárt kongresszusán, ami a napokban zajlik Madridban - közölte a Paraméterrel a párt sajtóosztálya.

Bugár szerint a populizmus veszélyesebb, mint a menekültek
Solymos László, Bugár Béla és Nagy József Madridban

A kongresszus legfontosabb témái közé tartozik a menekültválság és annak lehetséges megoldásai is.

Bugár Béla szerint Szlovákia nyilvánvalóan nem az egyedüli olyan állam, ahol a politikai pártok és képviselők a menekültválságot saját politikai céljaik elérésére próbálják felhasználni - áll a párt közleményében.

„Egyre inkább az az érzésem, hogy országunkat nem a külső veszélyektől kell óvnunk, hanem elsősorban a populizmustól és a politikusok felelőtlenségétől“

– hangsúlyozta Bugár Béla. Véleménye szerint amíg más országok valóban több tízezer, területükön áthaladó menekülten próbálnak segíteni, Szlovákiát csak heves vitákon keresztül érinti a válság.

„Ahelyett, hogy közös, európai szintű megoldásokat keresnénk, csak azt hallgatjuk mi az, ami nem lehetséges, vagy nem elfogadható számunkra“

– tette hozzá a Híd elnöke.

A kongresszuson az Európai Néppárt új vezetőségének megszavazására is sor kerül. Joseph Daul elnöki posztját tegnap már megerősítették és ma fogják megszavazni a tíz alelnököt is, miközben Szlovákia nem rendelkezik saját jelölttel. Bugár Béla, a Híd elnöke Reinhold Mitterlehnerrel, az ÖVP elnökével, valamint Karel Schwarzenberggel, a TOP09 elnökével is találkozik a kongresszus során. 

(para)