Bugár szerint a választás előtt nem kellene nagyobb horderejű döntéseket hozni

2019. szeptember 25. - 20:08 | Belföld

Bugár Béla, a Híd elnöke úgy gondolja, közvetlenül a választás előtt, az utolsó előtti ülésen csak a legfontosabb dolgokról kellene döntenie a parlamentnek, nagyobb horderejű kérdésekben nem. Ezt Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök nyilatkozatával kapcsolatban mondta, aki arról beszélt, hogy a koalíciós tanács a hét végén dönt arról, mely törvényeket terjesztik még elő a választás előtt.

Bugár szerint a választás előtt nem kellene nagyobb horderejű döntéseket hozni
Fotó: TASR

„Nagy dolgokat természetesen nem. De ha komoly kérdések merülnek fel a költségvetéssel kapcsolatban, arról tárgyalnunk kell” – szögezte le. Bugár úgy fogalmazott, nem tudja elképzelni, hogy nagy horderejű kérdésekről kezdjenek tárgyalni az utolsó előtti ülésén, és azokkal még az utolsó ülésén foglalkozzon a parlament.

A minimális nyugdíj kiszámításának módjáról szóló SNS-javaslattal kapcsolatban Bugár azt mondta, jelenlegi formájában valószínűleg nem támogatják a Híd képviselői. „Jeleztük, hogy vagy normális javaslatot terjesztenek elő a második olvasatban, olyat, ami a következő kormánykoalíció számára is elfogadható, vagy nem fogjuk támogatni. Ebben a formában biztosan nem” - mondta Bugár.

A Smer-SD jelöltlistájával kapcsolatos újságírói kérdésre Bugár nem válaszolt. Azt mondta, a Híd most a saját problémáival foglalkozik, és nem azzal, hogy Pellegrini lesz-e a Smer-SD listavezetője, vagy Robert Fico jelenlegi pártelnök.

Pellegrini a kormány szerdai ülése után azt mondta, a koalíciós tanács csütörtökön (szeptember 26.) ül össze, hogy megvitassa, milyen törvényjavaslatok szerepelnek még a parlament programjában a ciklus végéig. Egyben rendkívüli kormányülést összehívását jelezte péntekre (szeptember 27.).


(TASR)

Címkék: Bugár Béla