Bugár több szavazatra számított: „A kisebbségi választók a szélsőségességtől tartanak“

2019. március 17. - 13:35 | Belföld

Bugár Béla (Híd) szerint Zuzana Čaputová sikeressége mögött az is állhat, hogy a kisebbségi választók a szélsőségességtől tartanak a legjobban.

Bugár több szavazatra számított: „A kisebbségi választók a szélsőségességtől tartanak“
Fotó: Cséfalvay Á. András

Bugár a TA3 politikai műsorában nyilatkozott a számára sikertelen elnökválasztásról.

„A kisebbségi választó a szélsőségességtől tart a legjobban, a szavazóink ezért Zuzana Čaputovára is voksoltak“ – mondta Bugár, aki azt feltételezi, hogy potenciális szavazói szemében éppen Čaputová lehetett a szélsőséges jelöltek ellensúlya. A Híd elnöke szerint a kampányra szánt 300 ezer eurót jól használták fel, ez a pénz nem veszett el.

Bugár elmondása szerint a második körben éppen Čaputovát támogatná, viszont nem akarja megmondani a választóinak, hogy mit tegyenek. Feltételezései szerint Štefan Harabin és Marian Kotleba választóinak szavazatára nem számíthat Čaputová – ez a Híd pártot arra kötelezi, hogy támogassa őt. Bugár nem érzi magát elkötelezve a Smerhez, hogy Maroš Šefčovičot támogassa.

A Híd elnöke bevallotta: a választáson hat százaléknál több szavazatra számított. Bugár tárgyalni szeretne pártbéli kollégáival a jövőjét illetően, de elmondása szerint továbbra is érzi a támogatásukat. Viszont a párt néhány tagjától aktívabb hozzáállást szeretne látni, ezért a lehetséges változásokat sem tartja kizártnak.


TASR/para