Bugár után az elnökség is lemondott, egy négytagú testület vette át az irányítást

2020. március 3. - 17:47 | Belföld

Vállalva a politikai felelősséget a hétvégi parlamenti választáson elért rossz eredményért, Bugár Béla pártelnök távozását követően a párt elnöksége is lemondott.

Bugár után az elnökség is lemondott, egy négytagú testület vette át az irányítást
Facebook

A testület tagjai mindannyian a párt tagjai is maradnak. A pártot a tisztújító kongresszusig Sólymos László, korábbi környezetvédelmi miniszter, Agócs Attila, Fülek polgármestere, Peter Krajňák, az oktatási tárca államtitkára és Pataky Károly, Királyhelmec városvezetője irányítja. A négytagú ügyvivő testület elkészíti a párt új alapszabályzatát és előkészíti a tömörülés tisztújító kongresszusát, amely a távozó elnök utódjáról is dönt.

A választások éjszakáján, mikor kiderült, hogy a Híd több mint 70 százalékos feldolgozottságnál mindössze 2,17 százalékon áll, a párt elnöke, Bugár Béla bejelentette lemondását.

Mint ismeretes, a szombati parlamenti választásokon a Híd alig több mint 2 százalékot ért el, ezzel kiesett a parlamentből, sőt, nem jogosult állami támogatásra sem.

Szintén ma mondott le a parlamentbe bejutni nem tudó Magyar Közösség Párt elnöksége is, ezzel vállalva a politikai felelősséget a választásokon elért eredményért.

(p)

Címkék: Most-Híd, Bugár Béla