Bugár: Žitňanská semmilyen ultimátumot nem adott Kaliňákkal kapcsolatban

2018. március 2. - 14:39 | Belföld

Bugár Béla, a Híd elnöke az Expres rádió vendégeként elmondta, Lucia Žitňanská (Híd) igazságügyi miniszter nem adott olyan ultimátumot, hogy ha a belügyminiszter és a rendőrfőkapitány maradnak a tisztségükben, ő távozik a kormányból.

Bugár: Žitňanská semmilyen ultimátumot nem adott Kaliňákkal kapcsolatban
Fotó: TASR

„Ezt valaki kitalálta, nem először. Én azonnal telefonáltam vele” – jelentette ki Bugár a rádióműsorban.

Korábban az Aktuality.sk portál közölte, hogy amennyiben Robert Kaliňák hét napon belül nem távozik a pozíciójából, az igazságügyi miniszter beadja lemondását.

A Híd távozó képviselőjével kapcsolatban Bugár megjegyezte, megegyeztek Janckulíkkal. Ezt alátámasztja a képviselő nyilatkozata is, miszerint korrekt módon váltak el a Híd elnökével „Mi tegnap megértettük, hogy távozik a pártból, ha Kaliňák úr marad a helyén. Ő nem várt, de rendben” – válaszolta Bugár a műsorvezető kérdésére.

Bugár elvárja, hogy Kaliňák mérlegelje a távozását, és hogy Ján Kuciak és partnere meggyilkolása okán lemondjon. A belügyi tárcát Bugár nem akarná átvenni a Smer-SD-től. „A labda a Smer-SD-nél van. A reakciójuk alapján mi is valamilyen következtetésre jutunk“ – állapította meg Bugár.

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány lemondását Bugár nem tartja szükségszerűnek. Mint megjegyezte, le kell vonni a politikai felelősséget, ami a miniszter dolga. Gašpar sorsáról Bugár szerint Kaliňák utódjának kellene döntenie.


(TASR/DenníkN)