Bugárék már nem asszisztálnak a Smernek és Dankónak

2020. február 18. - 14:47 | Belföld

A Híd képviselői nem támogatták a Smer-SD és az SNS által kezdeményezett rendkívüli ülés megnyitását. Bugár Béla pártelnök azt mondta, a javasolt intézkedések nem szisztematikusak és nem célirányosak. A Híd képviselői részt sem vettek az ülésen.

Bugárék már nem asszisztálnak a Smernek és Dankónak
Bugár az ülés előtt jelentette be - párttársai, Sárközy Irén és Érsek Árpád társaságában -, hogy a Híd képviselői nem vesznek részt az ülésen (Fotó: TASR)

„Úgy vélem, a választás előtt néhány nappal nem ezen a módon kell megmutatnunk, hogy a parlamentben kampányolunk, nem pedig kint az emberek között" - szögezte le Bugár még az ülés előtt, amelyet végül el kellett napolni, mert az ellenzéki képviselők tiltakozásképpen elfoglalták a parlamenti pulpitust.

Azt is hozzátette, hogy a Smer-SD elnöke közvetlenül a tervezett intézkedések bejelentése előtt hívta fel, amit Bugár felelőtlenségnek tart. Hozzátette, ez nem a stabilitásról árulkodik, szerinte a négyévi közös kormányzás alatt lett volna alkalmuk hasonló javaslatokat elfogadni. Bugár azt mondta továbbá, csak célirányos intézkedéseket hajlandók elfogadni, megvannak az ezekhez szükséges anyagi feltételek.

A Híd elnöke emlékeztetett, hogy az Isztambuli Egyezményt már kétszer elutasította a Parlamentet. „Úgy vélem, ez az egyezmény nem érvényes Szlovákiában” - mondta. A rendkívüli ülés egyik programpontja annak megvitatása volt, hogy a parlament egyetért-e az Isztambuli Egyezménnyel.

Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter a találkozó előtti keddi sajtótájékoztatón kijelentette, nem ért egyet az autópálya-matricák eltörlésével. Elmondása szerint a matrica ára alacsony, és hosszú ideje nem emelkedett. Ha a javaslatot elfogadják, az 80 millió euró veszteséget jelentene a Nemzeti Autópálya-társaságnak. Ezzel összefüggésben Érsek felszólította az SNS elnökét, Andrej Danko házelnököt, hogy ne szóljanak hozzá a közlekedési tárcát érintő kérdésekhez, az SNS-es vezetésű misztériumok munkájával foglalkozzanak.

(TASR)