Bugárra rápirított a nap hőse, hogy a pártja foglalkozzon az egyik képviselőjével

Kár lenne tagadni: Andrej Danko a nap hőse. Ma minden róla szól, élő rádiós műsorban vallott arról, hogy piás, aztán később letagadta azt, a maradék szabadidejében meg összezördült a Híd képviselőjével, Cséfalvay Katalinnal. Most meg azt  kívánja, hogy a külügyi bizottság vezetőjének kijelentéseivel foglalkozzon Bugár Béla pártja.

Bugárra rápirított a nap hőse, hogy a pártja foglalkozzon az egyik képviselőjével
Fotó: tasr

Az SNS elnöke azt szeretné, hogy a Hídban vegyék át a képviselő asszony kedden, a parlamentben tett megjegyzéseit. "Határozottan megkértem Bugár Bélát, hogy a pártján belül hívjon össze egy találkozót ezzel a témával kapcsolatban" - nyilatkozta a nemzetiek vezetője. Szerinte Cséfalvay már "több ízben jelentett ki olyat a törvényhozásban, amit ha a koalíciós partner komolyan gondolna, akkor az a koalíciós működésképtelen lenne."

Mint ahogy arról beszámoltunk, kedden a külügyi bizottság hidas elnöke szólalt fel a parlamentben, és figyelmeztetett arra, hogy nemcsak az ellenzéki pártok, hanem a kormánypártok soraiban is ülnek olyanok, akik megkérdőjelezik Szlovákia NATO- és EU-tagsága iránti elköteleződést.

"Szlovákiában már két évtizede konszenzus övezte az ország külpolitikai irányultságát, erről árulkodtak a közjogi méltóságok deklarációi is. Ennek ellenére elég dinamikusan lesüllyedtünk egy olyan korszakba, ahol az EU- és NATO-tagságunk megkérdőjelezése az egész politikai spektrumra jellemző, azokat a szövetségesi szerepeinket és kollektív biztonságunkat érik támadások, melyek mellett önkéntesen döntöttünk. Ezekre napjainkban olyan bélyegeket ragasztanak, mint annak idején az 1968-as Varsói szerződésből fakadó invázióra"

- jelentette ki a parlamentben Cséfalvay. A konszenzus "szétesése" szerinte azt jelenti, hogy a külpolitikai témák egyre intenzívebben a belpolitikai verseny témáivá válnak.

TASR