„Bugárral konzultáltam a Maldív-szigeteken, rámordultam” – nem csak egyszerű köszönés volt Bugár és Kočner közt

2019. augusztus 15. - 08:41 | Belföld

Denník N csütörtökön újabb részleteket közölt azokból az üzenetváltásokból, amelyek Marian Kočner és Alena Zsuzsová között zajlottak le a Threema nevű applikációban. 

„Bugárral konzultáltam a Maldív-szigeteken, rámordultam” – nem csak egyszerű köszönés volt Bugár és Kočner közt
Fotó: TASR - archív

A lap szerint a Kočner és Zsuzsová közti kommunikációból kiderül, hogy valóban véletlenül futottak össze Bugár Bélával a Maldív-szigeteken, ahogy azt korábban a Híd elnöke is mondta. Az üzenetek alapján azonban nem csak köszöntek egymásnak.

Mint ismert, Bugár Béla a Kuciak-gyilkosság után néhány nappal feleségével a Maldív-szigetekre utazott – egy régóta tervezett kirándulásról volt szó, amelyet a házassági évfordulójuk alkalmából ejtettek meg.

Bugárék március 3-án utaztak a Maldív-szigetekre. Az Aktuality.sk szerint március 4-én Kočner azt írta Zsuzsovának, hogy aggódik a kormánykoalíció jövője miatt.

„A magyaroknál nagyon rossz a helyzet. Béla nem tart ki. Természetesen azzal, hogy távoznak a kormányból, örökre eláshatják magukat” – írta Kočner a nőnek a Threemán keresztül.

Másnap Zsuzsová azt válaszolta, hogy úgy tudja, Bugár a Maldív-szigeteken van, Kočner pedig megerősítette neki, hogy a Híd elnöke valóban ott van, valamint a párt „állítólagos mecénása”, Czucz István is.

A lap szerint március 8-án Kočner azt írta Zsuzsovának, hogy ebéd után találkozik Bugárral:

„Elmondom neki, hogyan és mit tennék, ha a helyében lennék... :) Úgy gondolom, hogy erősen figyelni fog...” – írta.

Kočner célja az volt, hogy megmaradjon a Fico-kormány, korábban ugyanis azt írta Zsuzsovának, hogy ha az ellenzék jut kormányra, „nem segít nekik az sem, ha az Északi-sarkra költöznek”.

Zsuzsová időközben elküldte Kočnernak a Pluska cikkjének linkjét, amelyben arról írtak, hogy Bugár előbb hazatér a kirándulásról, hogy a koalíciós válságot oldják.

Egy nappal később Kočner a lap szerint arról írt, hogy ismét Bugárral reggelizett:

„Jó reggelt. Bélával reggeliztünk, és elhúzott a barikádokra.”

Zsuzsová közben megjegyzi, kíváncsi, hogyan fog Bugár kitartani.

Kočner időközben arról írt, hogy a terve, miszerint megmaradjon a Smer-SNS-Híd-kormány, jól alakul:

„Legalább egy évig még kitart a kormány, lehet, hogy végig. Addig be kell fejeznem mindent, mert senki nem tudja, hogy mi lesz azután.” Zsuzsovának azt írta, hogy „Béla OK, csak a bandája nem egységes”.

Az Aktuality.sk szerint Kočner három nappal később, március 13-án azt írta Zsuzsovának, hogy Bugár nem hülye:

„Béla nem egy f...z, nyitva hagyta a kiskaput. Én még rá is mordultam.”

Miután Bugár hazatért a kirándulásról, azt nyilatkozta, hogy valóban összefutott a Maldív-szigeteken Kočnerrel, véletlenül. „Igaz, hogy láttuk egymást egy étteremben a kirándulásom negyedik napján. Más szlovákiai emberekkel is találkoztunk, például Droba exfeleségével. A véletlen kiszámíthatatlan” – mondta, arra a kérdésre pedig, hogy beszéltek-e, akkor azt felelte, hogy köszöntek egymásnak. Ezt azonban nem támasztja alá Kočner kommunikációja Zsuzsovával.

A Híd végül valóban a kormányban maradt, a korábbi igazságügyi miniszter, Lucia Žitňanská és František Šebej viszont távoztak a parlamentből. Az üzenetekből kiderül, hogy ennek Kočner felettébb örült: „A motyogós megy a p...ba. Ez a legnagyobb sikerünk. A nyakamra mászott az a k...a. Žitňanská. Bárki kerül a helyére, a minisztériumot Jankovská fogja vezetni. Ő pedig az én majmocskám.”

A lap megkeresésére Jankovská nem kívánta a Kočner és Zsuzsová közti kommunikációt kommentálni, Žitňanská viszont úgy reagált, örül, hogy Kočner nem örülhetett sokáig.

Miután Kočner visszatért a Maldív-szigetekről, először tagadta, hogy találkozott volna Bugárral, később azonban a Topkynak helyesbítette a kijelentését:

„Nem találkoztam Bugár úrral, mert az a kifejezés, hogy találkozni valakivel, nálam azt jelenti, hogy megbeszélt találkozáson részt venni. Más, hogyha valakivel véletlen összefutok” – magyarázta Kočner, majd hozzátette, valóban összefutott Bugárral az étteremben. „Köszöntem neki elsőként, mert én vagyok a fiatalabb, majd ő visszaköszönt. Semmilyen más kommunikáció nem zajlott köztünk” – írta Kočner a lapnak.

A nyilvánosságra került üzenetekre reagálva Bugár a Denník N-nek elismerte, hogy nem csak köszöntek egymásnak Kočnerrel.

„Milyen jogon mordulhat rám egy ember, akivel először találkoztam az életben, és akkor is csak véletlenül? Marian Kočner a nyaralásunk során egyszer odaült az asztalunkhoz a reggeli alatt. Váltottunk pár mondatot, ekkor kérdezett rá általánosan az aktuális hazai helyzetre. Semmiféle délutáni találkozó nem volt.”

– mondta Bugár azzal, hogy az egész kommunikációt át kell vizsgálniuk a hatóságoknak.

A Kočner és Zsuzsová közti kommunikáció abból a mobilból származik, amelyhez a Kuciak-gyilkosság ügyében nyomozó rendőrök jutottak hozzá Peter Tóth vallomása révén.


(DenníkN/Aktulity.sk)