Bukovszky: Frissült a jogszabályok fordítása a Slov-lex portálon

2022. december 6. - 20:02 | Belföld

Idén frissült a jogszabályok magyar, roma és német nyelvű fordítása a Slov-lex jogi és információs portálon. Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos és a portál együttműködésének köszönhetően az ukrán részben is frissült az alkotmány szövegének fordítása – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Kovács Zoltán, a kormánybiztosi hivatal titkárságvezetője.

Bukovszky: Frissült a jogszabályok fordítása a Slov-lex portálon
TASR-felvétel

„A következő évben remélhetőleg a ruszin nyelvű jogszabályok is frissülni fognak" - magyarázta Kovács, és hozzátette, nagy kihívás folyamatosan figyelemmel kísérni a jogszabályok változásait, és frissíteni a már közzétett fordításokat.

„A kormánybiztos reméli, hogy a Slov-lex nemzeti kisebbségek nyelvén olvasható Jogszabályok rovata nemcsak kirakat lesz, hanem naprakész és használható jogi segítség a kisebbségek számára" – mondta a titkárságvezető.

Kovács hozzátette, a frissítések mellett új fordítások is elérhetők, például a közigazgatási eljárásról szóló törvény fordítása, a diszkriminációellenes törvény magyar nyelvű változata és a családjogi törvény roma nyelvű fordítása.

TASR