Bulgáriában rekordot döntött az új koronavírus-fertőzések száma

2020. július 10. - 16:41 | Külföld

Bulgáriában ismét rekordot döntött az egy nap alatt újonnan megfertőződöttek száma - közölte az egészségügyi minisztérium pénteken.

Bulgáriában rekordot döntött az új koronavírus-fertőzések száma
Fotó: TASR

A bolgár hatóságok 330 új koronavírusos beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában. Velük együtt 6672-re emelkedett a fertőzöttek száma. Legutóbb csütörtökön dőlt meg a napi rekord, akkor 240 új fertőzöttet jelentettek.

Bulgáriában hárman vesztették életüket a Covid-19-ben az elmúlt 24 órában, így már 262-re nőtt a járvány halálos áldozatainak száma. Az egészségügyi minisztérium hozzáfűzte: jelenleg 525 beteget ápolnak kórházban, 28-at intenzív osztályon. A megfertőződött egészségügyi dolgozók száma elérte a 490-et.

Eközben 63-an épültek fel a betegségből, velük együtt 3229 a gyógyultak száma.

A fertőzések számának újbóli emelkedése miatt csütörtökön ismét szigorítottak a korlátozásokon Bulgáriában. Az egészségügyi minisztérium úgy döntött, hogy bezáratja az éjszakai szórakozóhelyeket és a beltéri diszkókat, illetve nem engednek közönséget sporteseményekre, és 30 főben szabták meg az összejövetelek felső létszámkorlátját.

Az országban március 8-án észlelték az első koronavírusos eseteket. Március 13-tól rendkívüli állapotot rendeltek el, amely május 14-ig volt hatályban. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június végéig, majd július végéig meghosszabbítottak.


MTI

Címkék: koronavírus, Bulgária