Bűnbánó rablóval akadt dolga egy idős néninek

Miután a rablót elkapják, nyilván az utolsó fillérig kibánja magát, ezúttal azonban még korábban jött a gyónás.

Mútl szerdán egy 19 éves fiatal rabolta el egy idős, 79 éves néni táskáját a rimaszombati járásbeli Hnúšťán. Az egész úgy kezdődött, hogy odament az idős asszonyhoz, majd rángatni kezdte a kezében lévő retikült. A néni leordította, azokkal a szavakkal, hogy "te debil, hagyd abba, mindjárt hívom a rendőröket", közben pedig a retiküllel jól fejbe kólintotta a taknyost. Erre az ismét megragadta a táskát, majd néhány pillanattal később sikerült azt megkaparintania, és elfutott vele.

A retikülben viszont nem volt pénz, csak az idős asszony mobilja és a kulcsai, az enyveskezű suhanc pedig bűnbánó szavakkal vitte azt vissza áldozatának. Esedezett, hogy ne hívja rá ki a zsarukat. Mivel azonban ezt az egészet a rendőrség szóvivőjétől tudjuk, gondolhatják, mi történt.

Mária Faltániová közölte, hogy a személyleírás és tanúvallomások alapján meggyanúsították a feltételezett tettest, a 19 éves Petert. Elfogni viszont egyelőre nem sikerült.

Kárt ugyan nem okozott, de mivel idős személyen elkövetett rablásról van szó, héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(Nový Čas)