Bűncselekmények térképe: Most megtudhatod, melyek Szlovákia legveszélyesebb járásai

2015. október 24. - 15:23 | Belföld

Gyilkosság, erőszak, rablás. Néhány járás lakói minden bizonnyal nem fognak örülni azoknak az adatoknak, melyeket a rendőrség tett közzé.

A rendőrség szerint idén Nagyszombatban, Zsolnán, Pozsonyban és Kassán több mint 56 ezer bűncselekményt követtek el. Hogy melyik járásban ajánlatos vigyázni, és melyikben sétálhatunk biztonságban az utcán? A rendőrségi statisztikák a Nagyszombati, a Zsolnai, a Turócszentmártoni, a Kassai és a Zólyomi járásra mutatnak rá.

Szlovákiában idén 42 személy életét oltották ki, és több százan estek rablás áldozatául. Szlovákiában jelenleg Pozsonyligetfalu a legveszélyesebb hely, ahol jelenleg túlnépesedéssel küszködnek.


Az ország keleti részén a megerőszakolások és kihasználások számában kitűnik a Rozsnyói, az Eperjesi, a Homonnai és a Tőketerebesi járás. Annak ellenére, hogy az előző évhez képest ezek száma csökkent, idén megközelítőleg 500 személyt erőszakoltak meg, vagy használtak ki, valamint a fehérhús üzlete is virágzott.

A legmagasabb számokat már hagyományosan a lopás terén jegyezték fel. Ugyan több mint 5 ezer esetet tartanak nyilván, a rendőrségnek még csak a felét sem sikerült megoldania. Az esetek ötöde a Pozsonyi járásban történt.

Cas.sk/para