Bundesliga - A következő idényben is meccsenként ötöt lehet cserélni

2020. szeptember 3. - 18:55 | Sport

A német labdarúgó-bajnokságban a következő idényben is érvényben marad a koronavírus-járvány miatt meghozott rendkívüli szabály, amely szerint a csapatok mérkőzésenként a korábbi három helyett öt játékost cserélhetnek.

Bundesliga - A következő idényben is meccsenként ötöt lehet cserélni
Illusztrációs felvétel (TASR)

Erről a német első és másodosztályban szereplő 36 klub szavazott csütörtökön, miután az angol Premier League-ben az a döntés született, hogy a 2020/21-es szezonban ismét háromban maximalizálják a 90 perc alatt végrehajtható cserék számát.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályalkotó-testülete (IFAB) májusban határozott az öt csere bevezetéséről, amire azért volt szükség, mert a pandémia miatt elrendelt kényszerszünet után a sűrű menetrendben nagyobb igénybevételnek voltak kitéve a futballisták, és ezzel lehetőség nyílt valamivel több pihenést biztosítani nekik. A rendkívüli szabályt az IFAB júliusi döntése értelmében az európai kupasorozatokban 2021 júliusáig, a nemzetközi mérkőzések tekintetében pedig jövő év augusztusáig lehet alkalmazni.

A francia ligában szintén úgy kezdték az új idényt, hogy meghagyták az öt csere lehetőségét, míg a spanyol pontvadászatot illetően egyelőre még nem döntöttek az ügyben. A magyar bajnokságban hármat lehet cserélni a 2020/21-es idényben.

MTI