Bundesliga: Már tudni, mikor rendezik az első fordulót, rövidebb lesz a téli szünet

2020. július 10. - 17:28 | Sport

A múlt héten nyilvánosságra hozott terveknek megfelelően szeptember 18-án rajtol a német labdarúgó-bajnokság 2020/21-es idénye.

A német szövetség (DFB) és a liga (DFL) által pénteken közzétett éves versenyprogram alapján a szezon a szokásoknak megfelelően egy héttel korábban, a Német Kupával veszi kezdetét. Tavaly a kupasorozat első fordulójának összecsapásait - amelyben már az élvonalbeli klubok is érdekeltek - éppen egy hónappal korábban, augusztus 9-12. között rendezték meg, a bajnokság 16-án kezdődött.

A koronavírus-járvány miatt azonban megcsúszott a 2019/20-as szezon lezárása, ráadásul a nemzetközi kupasorozatok augusztusi végjátékában is több német klub érintett, míg szeptember elején a válogatottak miatt nem lehet kezdeni, a nemzeti együttesekre két forduló vár a Nemzetek Ligájában.

Miután jövőre Európa-bajnokságot rendeznek, annak érdekében, hogy a rajt egyhónapos késése ne okozzon problémát, plusz egy hétközi fordulót tartanak, illetve rövidebb lesz a téli szünet. Jövőre január 2-án már pályán lesznek a Bundesliga csapatai - idén két héttel később kezdhettek -, mindezt úgy, hogy december 22-23-án rendezik meg a Német Kupa második fordulóját, amelynek eredeti dátuma október végén lett volna.

A bajnokság újraindítását követően minden mérkőzést zárt kapuk mögött játszottak a Bundesligában, a szövetség és a liga azonban azon fáradozik, hogy az egészségügyi hatóságokkal együttműködve tervet dolgozzon ki a nézők visszatérésének elősegítésére.


MTI

Címkék: Bundesliga, labdrúgás