Bundesliga - Yann Sommer a Bayern Münchenben folytatja

2023. január 19. - 17:39 | Sport

A német labdarúgó Bundesligában címvédő és listavezető Bayern München csapatában folytatja pályafutását Yann Sommer, a svájci válogatott kapusa.

Bundesliga - Yann Sommer a Bayern Münchenben folytatja
Yann Sommer (Fotó: TASR/AP)

A bajor klub csütörtökön jelentette be a 34 éves hálóőr leigazolását, és azt is közölte, hogy a rutinos játékos 2025. június 30-ig érvényes szerződést írt alá.

Sajtóértesülések szerint a Bayern nagyjából nyolcmillió eurót fizetett a Borussia Mönchengladbachnak Sommerért, és a megállapodásban foglalt bizonyos feltételek teljesülése esetén ezt további 1,5 millió euróval egészíti majd ki.

"Ez egy nagy és erős klub, sokszor léptem már pályára a csapat ellen, így tisztában vagyok azzal az óriási minőséggel és játékerővel, amelyet képvisel"

- nyilatkozta a 80-szoros svájci válogatott futballista. "Nagy feladatok állnak előttünk, és boldogan vágok bele a közös munkába az új társakkal együtt."

Sommer akár már pénteken a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató RB Leipzig otthonában sorra kerülő Bundesliga-meccsen védheti a Bayern kapuját.

A Bayern azért keresett új, tapasztalt hálóőrt, mert elsőszámú kapusa, Manuel Neuer december elején lábtörést szenvedett, és a szezon hátralévő részében már nem állhat rendelkezésre.

(MTI)