Bűnösnek találták rasszizmusban Kotleba vérebét

2017. december 20. - 19:59 | Belföld

Egy rádióműsorban elhangzott gyűlöletkeltő megjegyzései miatt találták bűnösnek az ĽSNS parlamenti képviselőjét 

Bűnösnek találták rasszizmusban Kotleba vérebét
Milan Mazurek (Fotó: TASR)

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság bírója ítéletet hiretett Milan Mazurek felett a Frontinus nevű rádióban elhangzott kijelentései miatt indított perben. Mazureket 5 ezer eurós pénzbírságra ítélték nemzeti, faji gyűlöletkeltés vétsége miatt.

A büntetőparancs nem jogerős, amennyiben az ügyész vagy épp Mazurek fellebbeznek ellene, a bíró kitűzi a főtárgylás időpontját.

Mazurek egyébként különös módon képviselői funkciója mellett éppen a parlament emberjogi és nemzetiségi bizottságának tagjaként vett részt ebben a rádióadásban, és ebben a minőségében beszélt gyalázkodó módon a romákról.

Mazurek például azt mondta, hogy "150 millió eurót használnak fel a cigány közösségből származók házaira", hozzátéve, hogy "olyan emberek házaira, akik soha semmit az országunk és a nemzetünk javára nem tettek, éppen ellenkezőleg, aszociális módon élnek s kizsigerelik a szociális rendszerünket".

"Ránk, akik tisztességesen élünk és dolgozunk, tesz az állam, miközben ezeknek az aszociálisoknak ingyen ad mindent" - fogalmazott.

A Frontinus rádió 15 ezer eurós bírságot kapott a műsor sugárzásáért a Sugárzási Tanácstól.

(SME/para)

Címkék: Milan Mazurek