Büntetőpárbaj után lett kupagyőztes a Csilizradvány

2022. augusztus 3. - 19:22 | Sport

A gazdag hagyományokkal rendelkező Csilizköz Kupán a VIII. ligás csilizradványiak (felvételünkön) elsősége került a krónikába. 

Büntetőpárbaj után lett kupagyőztes a Csilizradvány
Fotók: Facebook

Szombaton és vasárnap Csilizköz négy csapata (Balony, Csiliznyárad, Csilizradvány és Szap) mérte össze tudását Balonyon. A tornasorozat első játéknapján a későbbi győztes találatokban bővelkedő mérkőzésen 5:2 arányban verte Csiliznyárad együttesét. A másik ágon a két VII. ligás kollektíva megmérettetésén rendes játékidőben nem láttak gólt a nézők. Büntetőkkel a hazaiak kerültek a fináléba.

Vasárnap délután a harmadik helyet a szapiak szerezték meg, akik a mesterötöst produkált Belucz Gábor vezérletével 6:2 arányban tarolták le a csiliznyáradiakat. Az izgalmas, színvonalas döntő rendes játékidőben 1:1-es eredménnyel ért véget. Tizenegyesekkel a csilizradványiak nyerték a párharcot, hódították el a trófeát (felvételünkön).

A szervezők a kollektívákat és a posztonkénti legjobb játékosokat kupákkal, pezsgővel jutalmazták.

Balonyi meccskrónika:

Elődöntők: Csilizradvány–Csiliznyárad 5:2 (3:1), g.: Zsoldos Ferenc 3, Gaál Tamás, Végh Viktor, ill. Vida Dominik, Erdős István.

Balony–Szap 0:0 – büntetőkkel: 3:0.

Mérkőzés a 3. helyért: Szap–Csiliznyárad 6:2 (3:1), g.: Belucz Gábor 5, Fülöp István, ill. Cicák Maroš, Vida Dominik.

Tornadöntő: Balony–Csilizradvány 1:1 (1:1), g.: Vida Barnabás, ill. Németh Gábor – büntetőkkel: 5:6.

Különdíjak – legjobb kapus: Szabó Bálint (Csilizradvány); legjobb mezőnyjátékos: Kukucs József (Balony); legjobb góllövő: Belucz Gábor (Szap, 5 gól). (ái)

(ái)