Burt Reynolds személyes tárgyait árverezik el nyáron Beverly Hillsben

A tavaly szeptemberben elhunyt Burt Reynolds személyes tárgyaira, köztük egyik kedvenc autójára, cowboycsizmáira és sportzakóira licitálhatnak az érdeklődők a Julien's Auctions júniusi árverésén Beverly Hillsben.

Burt Reynolds személyes tárgyait árverezik el nyáron Beverly Hillsben
Fotó: Reuters

A színész családjának jóváhagyásával meghirdetett kétnapos aukció fénypontja egy 1979-es Pontiac Trans Am típusú autó lesz, amely Reynolds és üzleti partnere, Gene Kennedy közös tulajdona volt. A becslések szerint a fekete és arany színű jármű leütési ára akár az 500 ezer dollárt is elérheti a június 15-16-i aukción.

A tételek között szerepel továbbá két pár bőr cowboycsizma - egy piros és egy sárga -, amelyek külön-külön várhatóan 800-2000 dollár közötti áron fognak gazdát cserélni, valamint két cowboykalap, számos műalkotás, bútor és több tucatnyi személyes holmi is.

Reynolds fiatalon sportkarrierről álmodozott. A Floridai Állami Egyetem sportösztöndíjasa, a futballcsapat ünnepelt sztárja volt, ám egy térdsérülés, majd egy autóbaleset miatt pályafutása derékba tört. Az egyetemmel való kapcsolata azonban megmaradt, az aukción külön nekik készített, vagy személyre szabott baseball, kosárlabda és egyetemi válogatott dzsekikre licitálhatnak az érdeklődők.

Az árverés különlegessége lesz egy olajfestmény, amely a színész kedvenc lovát, Cartouche-t ábrázolja, ennek leütési árát 20-30 ezer dollár közé becsülik. Az aukcióra bocsátott tárgyak egy részét június 10. és 14. között kiállítják.

A Smokey és a bandita, a Gyilkos túra és a Boogie Nights sztárját 82 éves korában érte a halál 2018 szeptemberében Floridában.
 

MTI