Busszal szállítják iskolába az ukrán gyerekeket a bősi humanitárius központból

2024. február 28. - 20:55 | Régió

A tanév kezdete óta Nagyszombat Megye Önkormányzata gondoskodik annak az 59 ukrán gyereknek az iskolába szállításáról, akik az ukrajnai háború kezdete óta a bősi humanitárius központban laknak.

Busszal szállítják iskolába az ukrán gyerekeket a bősi humanitárius központból
Archív felvétel (Fotó: Paraméter)

A gyerekek a Dunaszerdahelyi járás négy alapiskolájába járnak. A megye ezzel támogatja a gyerekek iskolába utazását - tájékoztatott Jozef Viskupič megyeelnök.

A gyerekek a dunaszerdahelyi Smetana ligeti (Smetanov háj), a Jilemnický és Komenský utcai alapiskolába, valamint a somorjai Bél Mátyás Alapiskolába járnak, a szállítás költségeit a megye mellett a belügyminisztérium is finanszírozza. A programot a menekültek társadalmi integrációját támogató Mareena polgári társulással közösen valósítják meg.

„Két éve rendszeresen támogatjuk azokat az embereket, akiknek a háború miatt el kellett hagyniuk a hazájukat. Busszal visszük iskolába azokat a gyerekeket, akiket a bősi alapiskolába helyhiány miatt nem tudtak felvenni. Különjáratokkal szállítjuk az iskolásokat, mert a helyközi járatok kapacitása nem elegendő"

- mondta Viskupič.

A járatot a tanév végéig működtetik, a megye és a belügyi tárca közel 21 ezer euróval járult hozzá a költségekhez.

TASR

Címkék: ukrán gyerekek, Bős