A buszban támadtak rá a fiatal lányra, az utasok némán végigülték az esetet

2022. december 8. - 09:15 | Régió

Kegyetlen perceket kellett átélnie annak a fiatal lánynak az Ohradzany községből Humennébe tartó buszjáraton, ahol egy csapat agresszív fiatal rátámadott - írja a TV Joj. A rendőrség már büntetőeljárást is indított az üggyel kapcsolatban.

A buszban támadtak rá a fiatal lányra, az utasok némán végigülték az esetet
Fotó: TASR

A rendőrség szerint a fiatal lányt többször is arcon vágták, ököllel vállon ütötték és lábai elé köptek, miközben szóbeli fenyegetések is elhangzottak a támadóktól.

A csatorna megkereste az áldozat édesanyját is, aki elmondta, értetlenül áll a tény előtt, hogy a buszban több felnőtt ember is tartózkodott, de azok csak némán végigülték az egész incidenst.

"A buszsofőr miért nem állt meg? Miért nem dobta le őket a járműről, ha látta, hogy nem tudnak viselkedni? Felnőttek is tartózkodtak a buszon, de senki semmit nem látott. Úgy csináltak, mintha nem látták volna, mi folyik ott"

- magyarázta a nő.

Az aggódó szülő a lánya iskolájához fordult, ugyanis az intézményben mindennaposok az ilyen esetek. A suli vezetése viszont úgy reagált az incidensre, hogy ez csak egy egyedi eset volt, és mivel az iskola területén kívül történt a bántalmazás, így az iskola nem tudja befolyásolni a történteket.

A TV Joj megkereste az egyik támadó édesanyját is, aki szűkszavúan csak annyit mondott a csatornának:

Elmagyaráztuk nekik (a támadóknak - szerk. megj.), hogy ilyet nem szabad csináni. Természetesen minden rendben lesz. Nem akarjuk, hogy ne legyen rendben.

Az áldozat nem szenvedett olyan sérüléseket, melyek kórházi kezelésre szorultak volna. A rendőrség az ügyben már büntetőeljárást indított.


(TV Joj)