Buszmegállós robbantással és gyerekek megerőszakolásával fenyegetőzött, vizsgálati fogságba kerül a szlovák férfi!

2023. július 22. - 08:30 | Belföld

A bazini Specializált Büntetőbíróság vizsgálati fogságba helyezte D. P.-t, akit terrorizmus különösen súlyos bűncselekményével gyanúsít.

Buszmegállós robbantással és gyerekek megerőszakolásával fenyegetőzött, vizsgálati fogságba kerül a szlovák férfi!
Forrás: Joj TV

A határozat nem jogerős, a gyanúsított ugyanis fellebbezett ellene, a végső döntést így a Legfelsőbb Bíróság hozhatja meg - közölte Katarína Kudjaková szóvivő.

A vizsgálati fogságot a kirendelt bíró a szökés, illetve a bűncselekmény beteljesítésének veszélyével indokolta. A gyanúsított írásos ígéretet tett, valamint alternatív fogságként próbaidős megfigyelést és pártfogót kért, de a bíró nem adott helyt a kérelmének.

A gyanúsítottat még kedden vette őrizetbe a NAKA és az Országos Rendőr-főkapitányság célkörözési osztálya a poprádi vasútállomáson, miközben éppen vonattal utazott Kassáról Pozsonyba. A férfi korábban több fenyegető levelet is küldött a legfőbb szlovák biztonsági szerveknek. A rendőrség értékelése szerint a levelek arra utaltak, hogy a férfi terrortámadás elkövetésére készülhet Szlovákia területén. A férfi egész konkrétan fogalmazott, miszerint olyan támadásra készül, mint amilyen a bostoni maratonon történt 2013-ban, emellett azzal is fenyegetőzött, hogy megerőszakolja a biztonsági szervek képviselőinek gyerekeit.

"Valószínűleg tömegszerencsétlenséget kell majd átélniük, mint a bostoni maratonon, csakhogy egy buszmegállóban a bűnös, megerőszakolt gyerekeikkel" - állt a levélben.

Miután terrorizmussal gyanúsítják, adott esetben 60 hónapot, tehát 5 évet is eltölthet vizsgálati fogságban, míg nem döntenek jogerősen az ügyében. Ha pedig bűnösnek találják, 25 évre vagy életfogytiglanra is ítélhetik.

(TASR/Noviny.sk)