Buszsofőr támadt egy tinédzserre és a gyerek védelmére kelő asszonyra Nyárasdon

Garázdaság ügyében nyomoz a rendőrség egy keddi incidens kapcsán, amely egy buszmegállóban történt Nyárasdon.

Buszsofőr támadt egy tinédzserre és a gyerek védelmére kelő asszonyra Nyárasdon
Fotó: Paraméter - illusztráció

Információink szerint február 6-án nem sokkal délután egy óra után egy menetrend szerint közlekedő autóbusz sofőrje a nyárasdi Fő utca egyik buszmegállójában bántalmazott egy 14 éves fiút és egy 53 éves asszonyt, aki a tinédzser védelmére kelt.

Az üggyel a hatóságok is foglalkoznak.

"A rendőrség egy feljelentés alapján indított büntetőeljárást garázdaság bűntette miatt"

- nyilatkozta a Paraméternek Martina Kredatusová, a Nagyszombat Megyei Rendőrkapitányság szóvivője, aki arról nem adott bővebb tájékoztatást, hogyan játszódott le az incidens, mert a történések még vizsgálat tárgyát képezik.

Értesüléseink szerint a buszvezető akkor keveredett szóváltásba a tinédzserrel, amikor a gyerek jegyet akart váltani a járatra, melyen alapiskolás diákok és további utasok is voltak.

A szóbeli vita odáig fajult, hogy a sofőr kiszállt a vezetőülésből, erőszakkal lerángatta a járműről a védekezni próbáló fiút, akit aztán a megállóban bántalmazott, olyannyira, hogy a gyerek a földre került. Egy jelenlévő 53 éves nő megpróbált a fiú védelmére kelni, próbálta visszafogni a sofőrt, ám a férfi úgy megütötte, hogy az asszony később orvosi ellátásra szorult. 

Ezt követően járókelők érkezése vetett véget az erőszaknak, majd a tudomásunk szerint nádszegi illetőségű sofőr felszállt a buszra, és folytatta útját, mintha mi sem történt volna. Miután az ügyben megtörtént a feljelentés, a rendőrség még aznap felkereste a szóban forgó buszsofőrt.

A férfit munkahelyén kényszerszabadságra küldték

- tudtuk meg az SAD Dunajská Streda a.s. igazgatójától, Michal Humeníktől.

"Az érintett autóbuszsofőrt megilleti az ártatlanság vélelme, az illetékes hatóságoknak kell igazságot tenniük. Amennyiben viszont valóban szemtelen és arrogáns volt, és neadjisten erőszakra is sor került, akkor nincs miről beszélni, a sofőr nem fog tovább nekünk dolgozni. Minden esetben a működési szabályzatunk és a munkatörvénykönyv szerint járunk el" - nyilatkozta a Paraméternek a közlekedési vállalat igazgatója.

Amennyiben az ügy vádemelésig jut, és bebizonyosodik a buszsofőr bűnössége, garázdaság bűntettéért három évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

(para)