Bűzös anyagra lettek figyelmesek Bősnél, vizsgálják, hogy mi lehet az (FOTÓK)

2021. július 19. - 12:20 | Régió

A dunaszerdahelyi nyomozók környezetszennyezés gyanúja miatt nyomoznak Bősön.

Bűzös anyagra lettek figyelmesek Bősnél, vizsgálják, hogy mi lehet az (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség - további képekért kattints!

Zlatica Antalová, rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök vasárnap délután átkutatták egy bősi vállalat telephelyét, a környezetvédelmi felügyelőség ugyanis környezetszennyezés lehetséges veszélyére hívta fel a figyelmet.

A szóvivő hozzátette, a helyszínen tartályokat és fermentálókat találtak, amelyekben a takarmányt baktériumok segítségével biogázzá alakítják. Az egyik ilyen 8 méteres tartály körül azonban ismeretlen eredetű, barnás-feketés bűzös anyagra lettek figyelmesek. A tartály megközelítőleg 10 méteres körzetében folyt szét az ismeretlen anyag.

A rendőrség környezetszennyezés gyanújával indított nyomozást. Amennyiben bebizonyosodik, hogy veszélyes anyagról van szó, a felelőst egyéves börtönbüntetés fenyegeti.

FRISSÍTÉS: Időközben a bősi FirstFarms Gabčíkovo s.r.o. cég közleményt adott ki, amelyben leszögezik, a történtekkel kapcsolatban a cég nem érintett, a szóban forgó probléma a szomszédos vállalat működésében lépett fel. "A telephely és az érintett szennyezett részek eltakarításában, mentésében a FirstFarms dolgozói aktívan részt vettek, annak érdekében, hogy minél hamarabb megállításra kerüljön a lehetséges szennyezés."


(para)