Cannes - Ennek a híres filmnek a csókjelenete lesz látható az idei fesztivál hivatalos plakátján

Jean-Luc Godard 1965-ben forgatott Bolond Pierrot filmjének csókjelenete látható a 71. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.

Cannes - Ennek a híres filmnek a csókjelenete lesz látható az idei fesztivál hivatalos plakátján
Fotó: A film hivatalos plakátja AFP / Filifox / Festival de Cannes / Philippe Savoir, Georges Pierre, Flore Maquin

A sajtónak szerdán bemutatott plakáton két, ellentétes irányba hajtó autóból áthajolva Anna Karina és Jean-Paul Belmondo csókolózik egymással. 

"Egy nő és egy férfi csókolózik" - adták közleményük címének a fesztivál szervezői, ami a francia sajtó szerint finom utalás a Harvey Weinstein filmproducer szexuális bűncselekményei miatt a filmiparban 2017 október óta tartó botrányra.

A plakáton látható fotó eredetijét Georges Pierre (1927-2003) készítette, aki harmincéves karriere során több mint száz forgatást örökített meg, s a Filmes Fotográfusok Egyesületének alapítója volt.

A plakátot a 27 éves Flore Maquin grafikus tervezte, aki rendszeresen együttműködik az Universal Pictures, a Paramount Channel, az Europacorp filmforgalmazókkal és az Arte televízióval.

A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-án nyílik meg a francia riviérán. A fesztivál május 19-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz.

A hivatalos versenyprogramot csütörtökön teszik közzé.

(MTI)