Cannes - Kikerülik a szelfitilalmat a filmfesztivál vendégei

Találékonnyá teszi a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegére hirdetett szelfitilalom a vendégeket: a tiltás ellenére is születnek a sztárok társaságában készült képek. 

A mobiltelefonnal készülő szelfiket azonnal megakadályozza a filmfesztivál személyzete, a vendégeknek mégis sikerül közös képeket csinálniuk a premierek látogatóiról: sokan a vörös szőnyeghez vezető bejáratnál, a folyosón vagy a gálateremben készítenek képet, majd ironikus módon a Selfiesinterdit (tilos a szelfi) hashtaggel ellátva posztolják a közösségi felületeken. 

Néhány rajongónak sikerült például Mads Mikkelsen színésszel fotót készítenie, szigorúan véve azonban ezek a szelfik a vörös szőnyegre lépés előtt készültek. 

Idén a fesztivál szervezői megtiltották, hogy szelfik készüljenek a vörös szőnyegen. A közönséget előzetesen értesítették a tilalomról, amelynek be nem tartása büntetést is von maga után. Aki mégis szelfit készítene a vörös szőnyegen, azt kockáztatja, hogy nem mehet be az előadásra. 

A szervezők azzal indokolták a döntést, hogy a szelfik miatt sokan megállnak a vörös szőnyegen, ami a múltban gyakran balesetekhez vezetett.

MTI/para