Čaputová: Arra kell szavazni, akivel leginkább azonosulni tudunk

2023. szeptember 18. - 19:29 | Belföld

A következő parlamenti választáson azt kell keresniük a szavazóknak, hogy melyik politikussal, illetve párttal tudnak a legnagyobb mértékben azonosulni – tette közzé Zuzana Čaputová államfő a közösségi hálón. Felszólította az embereket, hogy szeptember 30-án menjenek el szavazni.

Čaputová: Arra kell szavazni, akivel leginkább azonosulni tudunk
TASR-felvétel

„Ne a tökéletes politikust keressük, nem találunk olyat. Senki sem tökéletes” – jelentette ki az államfő. Rámutatott, azt kell megválaszolni, hogy kivel tudunk a leginkább azonosulni, ebben pedig az emberek segítségére lehet, hogy mi az, amit egy-egy politikus az országnak kínál, mik a tervei, a kijelentései összhangban vannak-e a tetteivel, esetleg nyilatkozatai során elcsúszik-e az agresszívebb szóhasználat felé.

Az államfő azt is kijelentette, az a természetes, hogy az ember elmegy szavazni, még akkor is, ha nem biztos a döntésében. „Nem szavazni azt jelenti, hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk. A választáson való részvétel pedig azt jelenti, hogy az ember részt vesz az ország jövőjének alakításában” – tette hozzá az államfő.

Čaputová megjegyezte, 25 párt és több mint 2700 jelölt indul. „Elég bő a kínálat, van miből választani” – zárta az államfő.

TASR


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: