Čaputová az országos tesztelésen nem fog részt venni, el is magyarázta, miért

2020. október 27. - 20:42 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő heti rendszerességgel tesztelteti magát a COVID-19 betegségre, ezért a hétvégi, országos tesztelésen nem fog részt venni. Ezt a keddi sajtótájékoztatóján jelentette ki.

Čaputová az országos tesztelésen nem fog részt venni, el is magyarázta, miért
Illusztráció (tasr)

Čaputová kifejtette: azért tesztelteti magát rendszeresen, mert a munkája során különféle emberekkel érintkezik. Úgy véli, ez is hozzátartozik a munkája felelős gyakorlásához.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter részt fog venni az országos tesztelésen. Ezt Ondrej Šprlák, a párt szóvivője erősítette meg a TASR hírügynökségnek. Hozzátette: az SaS helyes lépésnek tartja az országos tesztelést.

Veronika Remišová, a beruházásokért, regionális fejlesztésekért és digitalizálásért felelős miniszter asszony a hétvégén szintén letesztelteti magát, közölte Michal Dyttert, a minisztérium kommunikációs osztályának megbízott igazgatója. Hozzátette: Remišová múlt pénteken is alávetette magát a szűrővizsgálatnak.

Ján Mažgút, a Smer-SD szóvivője elismételte: a párt képviselői élnek az individuális tesztelés lehetőségével, és pontosabb tesztelési eszközöket, például PCR teszteket fognak igénybe venni.

Peter Pellegrini volt kormányfő és a parlamenten kívüli Hlas-SD párt elnöke szintén a megbízhatóbb PCR teszttel fogja leteszteltetni magát, közölte Patrícia Medveď Macíková pártszóvivő. „Pellegrini úr szüleinek egészségi állapota megköveteli, hogy gyakran találkozzanak. Ezért biztosnak kell lennie a teszt eredményében” – magyarázta Medveď Macíková.

TASR