Čaputová bízik benne, hogy meg tudnak egyezni a szükséges változásokról a koalíciós partnerek

2021. március 3. - 18:16 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő az SaS és a Za ľudí pártok képviselőivel folytatott megbeszélés után kijelentette, bízik benne, hogy a koalíciós partnerek meg tudnak egyezni minden szükséges változásról.

Čaputová bízik benne, hogy meg tudnak egyezni a szükséges változásokról a koalíciós partnerek
Fotó: TASR

A köztársasági elnök megjegyezte, maga is régóta hangoztatja, hogy szükség van a kormányzás stílusának megváltoztatására, valamint a kabinet önreflexiójára.

„Folytatódni fognak a tárgyalások a koalíción belül. Nagyon szeretném, ha mind a négy koalíciós partner között ilyen mértékű megállapodás születne a szükséges változásokról” – tette hozzá.

Elmondta, a megbeszélésen a koalíciós pártok arról tájékoztatták őt, hogy mennyire intenzíven érzékelik a változások szükségességét, és azok elérésének milyen módjai vannak.

Čaputová elismerte, meglepte őt az SaS és a Za ľudí közötti egyetértés.

A koalíciós pártok vezetői, Veronika Remišová, a Za ľudí, és Richard Sulík, az SaS elnöke szerdán délután Zuzana Čaputová államfővel találkozott az elnöki palotában. A találkozó témája a jelenlegi politikai helyzet volt.

A másfél órás találkozó végén a politikusok kamera elé álltak, és rövid sajtótájékoztatót tartottak, melyen hangsúlyozták: egyáltalán nem áll szándékukban megbuktatni a kormányt, nem előrehozott választásokat, hanem a kormány átalakítását szeretnék.


(TASR/para)