Čaputová a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban is alázza Bugárt

2019. március 17. - 02:36 | Belföld

Mindkét járásban több mint kétszer annyi szavazatot gyűjtött az elnökválasztás első fordulójában, mint a Híd elnöke. Ez a két járás volt, ahol Bugár a második helyen végzett.

Čaputová a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban is alázza Bugárt
Zuzana Čaputová - Fotó: Cséfalvay Á. András

DUNASZERDAHELYI JÁRÁS

Zuzana Čaputová az elnökválasztás első fordulójának egyértelmű győztese. Olyannyira egyértelmű, hogy a Dunaszerdahelyi járásban már az első fordulóban megszerezné a szavazatok több mint 50%-át.

A Čaputovára leadott szavazatok a Dunaszerdahelyi járásban meghaladják a 18 ezret, míg Bugárra fele annyian se (8600 körül - nem végleges) voksoltak. A Smer jelöltje, Maroš Šefčovič ebben a járásban nemhogy a második, de a harmadik helyet se szerezte meg, rá ugyanis mindössze 5,37% voksolt, miközben Štefan Harabinra 5,90%. Ez szavazatszámban 2000 és 1800 feletti érték.

Marian Kotlebát a Dunaszerdahelyi járásban a választók 2,66%-a látná szívesen az elnöki poszton.

Eredmény (nem végleges):

KOMÁROMI JÁRÁS

Bugár Béla második legerősebb járása a Komáromi, ám itt is jócskán elmaradt Zuzana Čaputovától. Noha utóbbi itt nem érné el az 50%-ot, Bugár viszont még a 22-t sem. Szavazatszámban pedig ez 11 ezret, illetve 5 ezret jelent.

Maroš Šefčovič (kb. 2300) a Dunaszerdahelyi járással szemben itt legyőzné Štefan Harabint (kb. 1600), ebben a járásban viszont jóval erősebb Marian Kotleba (kb. 1100).

Eredmény:

GALÁNTAI JÁRÁS

Zuzana Čaputová ebben a járásban is az országos átlaga felett teljesített. A rá leadott szavazatok elérik a 15 ezret. Hatalmas fölénnyel győzött a második Maroš Šefčovič és a harmadik Štefan Harabin előtt, akik között a különbség itt kevesebb mint 3%.

A negyedik helyre szorult Bugár Béla (közel 3600 szavazat) és csaknem behozta őt Galántán Marián Kotleba (közel 2800 szavazat) is.

VÁGSELLYEI JÁRÁS

Vágsellyén csaknem 50%-ot ért el Zuzana Čaputová, míg Maroš Šefčovič itt is rettenetesen lemaradt tőle, alig több mint harmadannyit szerzett. Bugár Béla épphogy megelőzi Štefan Harabint, szorosan mögöttük Marian Kotleba is.

ÉRSEKÚJVÁRI JÁRÁS

Itt az első magyarlakta járás, ahol Čaputová az országos átlaga alatt teljesített (18 600 szavazat), de még így is kétszer annyit szavazatot kapott, mint a Smer jelöltje (8 200).

Bugár Béla (5 200) ebben a nagy járásban sem tudta megelőzni Štefan Harabint (5 900), és nem olyan sokkal végzett mögöttük Marian Kotleba (4 400).

LÉVAI JÁRÁS

Čaputová itt tulajdonképpen pontosan az országos eredményét kopírozta, Šefčovič valamivel az alatt maradt, Bugár Béla teljesítménye azonban itt sem volt különösebben erős, nem tudta igazán megszorongatni az első négyest.

NAGYKÜRTÖSI JÁRÁS

Čaputová itt alig szerezte meg a szavazatok harmadát, és ezzel ugyan vert mindenkit, a legnagyobb érdekesség, hogy mennyire erős Marian Kotleba, aki kis híján megverte Maroš Šefčovičot. Bugár eredménye kétszámjegyű, de csak az ötödik helyre jó.

LOSONCI JÁRÁS

Maroš Šefčovič itt is fele olyan erős, mint Zuzana Čaputová. Bugár Béla viszont Harabin és Kotleba mögött is jócskán lemaradva csak az ötödik a Losonci járásban.

RIMASZOMBATI JÁRÁS

Bugár Béla és Maroš Šefčovič a Rimaszombati járásban együtt szerzett annyit, mint Zuzana Čaputová. Marian Kotleba szorosan mögöttük, Harabin már kissé lemaradva.

NAGYRŐCEI JÁRÁS:

Maroš Šefčovič ennél közelebb még nem járt Zuzana Čaputovához, és a Nagyrőcei járásban meglehetősen erős Marian Kotleba is. Bugár Béla itt is csak az ötödik.

ROZSNYÓI JÁRÁS:

A Híd elnöke Rozsnyón sem tudott az ötödiknél feljebb jönni, Šefčovič azonban előzi Kotlebát, noha csak egy kevéssel:

KASSA-VIDÉKI JÁRÁS

Kassa környékén már František Mikloško is megelőzi Bugár Bélát.

TŐKETEREBESI JÁRÁS

Tőketerebesen a Híd elnöke hozott 10%-ot, Šefčovič 20-at, Čaputová pedig 30-at. Bugárnak itt sem sikerült Kotleba elé kerülnie.

NAGYMIHÁLYI JÁRÁS

Mindössze 5%-os a különbség Nagymihályon Čaputová és Šefčovič között. Előbbi először 30 alatt... Bugár ötödik, csúnyán lemaradva Kotleba mögött.

(parameter)