Čaputová egyelőre nem árulja el, miben maradtak Matovičcsal és Kollárral, minden attól függ majd, hogy alakul a helyzet

2021. február 23. - 15:20 | Belföld

Zuzana Čaputová köztársasági elnök egyelőre nem közli a nyilvánossággal, hogy milyen elvárásokat tolmácsolt Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő és Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti elnök felé a keddi találkozón.

Čaputová egyelőre nem árulja el, miben maradtak Matovičcsal és Kollárral, minden attól függ majd, hogy alakul a helyzet
Fotó: TASR

Az államfő kedden a kormányfővel és a parlamenti elnökkel ült tárgyalóasztalhoz a súlyos járványügyi helyzet miatt.

Martin Strižinec, az elnök szóvivője a találkozó után csak annyit közölt, hogy az államfő egyelőre nem kommentálja a találkozón elhangzottakat. „Minden attól függ majd, milyennek látja majd az elkövetkező napokban a közjogi méltóságok hozzáállását” – nyilatkozta a szóvivő.

A szlovákiai járványhelyzet súlyossága miatt Zuzana Čaputová kedden levélben fordult Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy miniszterhez.

Az államfő azt kérte a tárcavezetőtől, hogy biztosítsa a szekvenálási módszer bevezetését, azaz a levett minták kivizsgálását az új koronavírus-mutációkra, és találjon megoldást az egészségügyi személyzet motiválására.

Az elnök asszonyt azoknak a tudósoknak a javaslatai inspirálták a levél megírására, akiket múlt héten fogadott az elnöki palotában. „Sürgősen szükségünk van arra, hogy tudjuk, hogy állunk. Tudnunk kell, hogy milyen veszélyes vírusmutációkkal szembesülünk jelenleg és mennyire jelentős az előfordulásuk – írta, majd hozzátette, a mutációk előfordulásáról szóló információk kulcsfontosságúak, mert ezek segítenek eldönteni, milyen további járványintézkedésekre lesz szükség a jövőben.


(TASR/para)