Čaputová elmondta, szerinte mi lehet a kulcs, amivel elkerülhető a tragikus forgatókönyv

2020. március 22. - 16:51 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő szerint a fegyelmezettség lehet a kulcsa annak, hogy elkerüljük a tragikus forgatókönyvet  a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Čaputová elmondta, szerinte mi lehet a kulcs, amivel elkerülhető a tragikus forgatókönyv
Fotó: TASR

A köztársasági elnök az RTVS O 5 minút 12 című politikai műsorában beszélt az aktuális helyzetről. Mint fogalmazott, az a legfontosabb, hogy az emberek fegyelmezettek legyenek és tartsák be a megelőző jellegű intézkedéseket.

Čaputová megemlítette, az országban kialakult, napról napra változó helyzet igényes, de egyik országnak sem könnyű jelenleg. Szerinte az a fontos, hogy előrelátóak legyünk, és az ország képes legyen bebiztosítani minden szükséges segédeszközt, valamint a COVID-19-teszteket.

„Bízom benne, hogy az új kormány szembenéz mindennel, és bebiztosítja, amit kell” – jegyezte meg.

Čaputová szerint később ellenőrizni kell, hogy Szlovákia időben felkészült-e a járványra, a koronavírus ugyanis már március előtt megjelent Európában, most azonban az a legfontosabb, hogy leküzdjük a járványt.

Az államfő ismét arra kért mindenkit, hogy ha tehetik, maradjanak otthon. Egyúttal értékelte mindenki munkáját, akik hivatásból kifolyólag vagy önkéntes módon igyekeznek segíteni.

(TASR)