Čaputová elutasítja Fico vádjait, szavait a kampánya részének tartja

2023. szeptember 23. - 16:01 | Belföld

A parlamenti választások után a Smer-SD képviselői azt tervezik, hogy vádemelési indítványt nyújtanak be az Alkotmánybíróságra Zuzana Čaputová ellen, mert szerintük alkotmánysértést követett el az államfő. Čaputová ezt a vádat teljes mértékben elutasítja.

Čaputová elutasítja Fico vádjait, szavait a kampánya részének tartja
TASR-felvétel

Az államfő Robert Fico szavait hazugságnak, a kampánya részének tartja.

A Smer a Maroš Žilinka főügyésszel való 2021-es találkozója miatt bírálja őt. Ezzel kapcsolatban az elnöki hivatal kijelentette, a találkozó oka a köztük lévő feszült viszony orvoslása volt. „Ez csak Robert Fico egy újabb hazugsága, amiért az elnök nem sokkal ezelőtt pert indított ellene“ – mondta Jozef Matej, az elnöki hivatal kommunikációs osztályának igazgatója a TASR-nek.

Čaputová találkozott Daniel Lipšic speciális ügyésszel, majd Maroš Žilinka főügyésszel is a köztük lévő feszült kapcsolat miatt, amely akkoriban nyílt konfliktussá kezdett alakulni közöttük és intézményeik között. „Mivel az elnök felelős az állami szervek megfelelő működéséért, helyénvalónak tartotta megkérdezni tőlük vitájuk okait, természetét és intenzitását“ – magyarázta Matej.

TASR


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: