Čaputová esélyt sem adott Šefčovičnak a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban

2019. március 31. - 01:51 | Régió

Az első fordulóhoz hasonlóan Zuzana Čaputová ezúttal is fölényes győzelmet aratott a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban – előbbiben több mint 80% felett végzett.

Čaputová esélyt sem adott Šefčovičnak a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban
Fotó: TASR

DUNASZERDAHELYI JÁRÁS

Zuzana Čaputová az elnökválasztás első fordulójához hasonlóan ezúttal is egyértelmű győzelmet aratott a Dunaszerdahelyi járásban. Nevét 25 813-an karikázták be a járásban, ami 83,94%-nak felel meg.

Šefčovič már az első fordulóban sem volt túl népszerű a Dunaszerdahelyi járásban (akkor csupán a negyedik helyen végzett), ez a tendencia pedig a második körben is érvényesült: 4 936 szavazatával csupán 16,02%-ot gyűjtött.

Eredmény:

KOMÁROMI JÁRÁS

Maroš Šefčovič a Komáromi járásban is sima vereséget szenvedett: 5 539 szavazatot kapott, ami 27,05%-nak felel meg. Čaputová az első körben megközelítőleg 11 ezer szavazatot szerzett ebben a járásban, ezúttal azonban majdnem 15 ezren támogatták.

Eredmény:

GALÁNTAI JÁRÁS

A Galántai járásban sem mondható, hogy túl szoros eredmény született. Bár az előző két járáshoz képest Šefčovič itt lényegesen több szavazatot kapott, ez azonban mégsem volt elég ahhoz, hogy legalább lőtávolságon belül kerüljön Čaputovával szemben.

Eredmények:

VÁGSELLYEI JÁRÁS

Zuzana Čaputová a Vágsellyei járásban is 70% felett teljesített, ehhez pedig elég volt 10 802 szavazat. Šefčovič 4 419 karikájával megközelíteni sem tudta vetélytársát.

Eredmények:

ÉRSEKÚJVÁRI JÁRÁS

Az Érsekújvári járásban az előzőekhez képest szorosabb eredmény született, de Čaputová győzelme itt sem forgott veszélyben – több mint 24 ezer szavazatával szemben Šefčovič 16 311-et gyűjtött.

Eredmények:

LÉVAI JÁRÁS

Maroš Šefčovičnak a Lévai járásban is sikerült több mint 10 ezer szavazatot gyűjtenie, viszont jócskán elmaradt Čaputová több mint 20 ezréhez képest.

Eredmények:

NAGYKÜRTÖSI JÁRÁS

A Nagykürtösi járásban már szorosabb eredmény született: Čaputová megközelítőleg 600 szavazattal kapott többet, mint Šefčovič.

Eredmény:

LOSONCI JÁRÁS

Čaputovának a Losonci járásban is több mint 10 ezren szavaztak bizalmat, Šefčovič megközelítőleg 3 ezer szavazattal maradt el tőle.

Eredmény:

RIMASZOMBATI JÁRÁS

A Rimaszombati járásban egyik jelölt sem érte el a 10 ezres határt, Čaputovának 9 511 szavazat is elég volt a győzelemhez. Šefčovič a szavazatok 42,81%-át szerezte meg a járásban.

Eredmény:

NAGYRŐCEI JÁRÁS

A Nagyrőcei járásban alig több mint 8 ezer szavazatot adtak le a két jelöltre, ezek többségét viszont Zuzana Čaputová szerezte meg (4 417). Šefčovič itt is csupán megközelítőleg 600 vokssal maradt alul.

Eredmény:

ROZSNYÓI JÁRÁS

Čaputová a Rozsnyói járásban is magabiztos győzelmet aratott: 9 370 begyűjtött szavazata 64,65%-nak felel meg. Šefčovič nevét csupán 5 123-an karikázták be a járásban.

Eredmény:

KASSA-VIDÉKI JÁRÁS

Kassa környékén sem tudott labdába rúgni Šefčovič, Čaputová itt is 60% felett teljesített.

Eredmény:

TŐKETEREBESI JÁRÁS

A magyarok is lakta régiók közül itt született a legszorosabb eredmény: Šefčovič alig több mint 200 szavazattal előzte meg Čaputovát.

Eredmény:

NAGYMIHÁLYI JÁRÁS

A Nagymihályi járásból már egyértelműen Maroš Šefčovič került ki győztesen, aki több mint 14 ezer szavazatot gyűjtött.

Eredmény:

-para-