Čaputová fontos dolgot üzent a diákoknak, és odaszúrt a kormánynak is

2022. június 30. - 11:42 | Belföld

Az élet nem egyetlen bizonyítványon múlik – üzente Zuzana Čaputová államfő a diákoknak a bizonyítványosztás és a tanévzáró alkalmából.

Čaputová fontos dolgot üzent a diákoknak, és odaszúrt a kormánynak is
Fotó: TASR

"Még ha valami nem is úgy sikerült, ahogy azt elképzeltétek, az élet nem egy bizonyítványon múlik. Vegyétek úgy, mint egy lehetőséget, hogy tanuljatok a hibákból, és dolgozzatok magatokon a jövőben" - címezte az elnök a diákoknak a közösségi oldalán. Kiemelte azt az erőfeszítést és igyekezetet, amit egész évben a tanulásba fektettek.

Köszönetet mondott a tanároknak és az iskola többi dolgozójának egész éves munkájukért. Szerinte még mindig nem kellő prioritás az állam részéről, hogy jobb feltételeket teremtsenek az oktatásügyben. Úgy gondolja, hogy az iskolaügyben a fizetési feltételek sem tekinthetők kielégítőnek.

Az elnök szerint mostanra bizonyára nagyon fáradtak a tanárok és az iskolai dolgozók. Érintették őket a világjárvány okozta nehézségek, a folyamatos változások, a távoktatás, amellyel az év nagy részében szembesültek, de a távoktatás utáni felzárkózás is. "Sokak pedig azáltal is, hogy a háború elől menekülő gyerekek osztályokba, iskolákba való beilleszkedését intézték. És mindezt az oktatásügyünk jelenlegi körülményei között - beleértve a fizetéseket is, amelyek egyszerűen nem tekinthetők kielégítőnek" - fogalmazott.

Az elnök a szülőket is méltatta a türelmükért és gyermekeik támogatásáért. "Kérem önöket, ha a gyermekeik bizonyítványa nem is az elképzelések szerint alakult, mindig elsősorban a támaszaik legyenek, hogy az otthon a biztonságuk helye legyen" - mondta.


(TASR)