Čaputová fontos kérést intézett a gyerekekhez a tanévnyitón (FOTÓK)

2021. szeptember 2. - 11:48 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő a pozsonyi Dubová utcai  alapiskolában nyitotta meg a tanévet, a gyerekeket arra kérte, törődjenek többet a környezetvédelemmel és a saját lelki egészségükkel.

Čaputová fontos kérést intézett a gyerekekhez a tanévnyitón (FOTÓK)
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

Az államfő azt mondta, reméli, hogy az idei tanév jobb lesz, mint az előző kettő. „Mindenki azt szeretné, ha a gyerekek valóban járhatnának iskolába, és találkozhatnának a barátaikkal” - mondta Čaputová.

Az államfő azért választotta a Dubová utcai alapiskolát, mert külön programokban foglalkozik a gyerekek lelki egészségével, hogy képesek legyenek segíteni magukon, vagy bátran merjenek segítségért fordulni a felnőttekhez. „Ez nagyon fontos dolog, és külön örülök, hogy az iskolák ezzel is foglalkoznak” - jegyezte meg az államfő, aki beszédében a klímaváltozásra is felhívta a figyelmet.

„Mindannyian tudjuk az ENSZ jelentéseiből, hogy nagy a baj, szorít az idő és cselekedni kell” - szögezte le. A gyerekeknek azt mondta, akár játszás közben is eszükbe juthat a környezetvédelem, például az, hogy valóban szükségük van-e még egy műanyag játékra.

A diákoknak azt ígérte, mindent, amit csak funkciójának köszönhetően megtehet, meg fog tenni a környezetvédelemért.

Kapcsolódó cikkek:

(TASR)