Čaputová hamarosan számot ad róla, hányadán áll Szlovákia

2022. szeptember 26. - 16:56 | Belföld

A parlament októberi ülésén mondja el évértékelő beszédét az ország állapotáról Zuzana Čaputová államfő  - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec elnöki szóvivő.

Čaputová hamarosan számot ad róla, hányadán áll Szlovákia
Fotó: TASR

Az államfő eddig kétszer mondott évértékelő beszédet a parlamentben, először 2020 júniusában, pár nappal beiktatásának első évfordulója előtt, majd 2021 szeptemberében.

Tavalyi beszédében főleg azt hangsúlyozta, hogy az országnak stabil és egységes vezetésre van szüksége, valamint a társadalom állapotát értékelte a Covid-19-járvány kapcsán. Figyelmeztetett az egészségügyi dolgozók további elvándorlásának veszélyére és a szociális intézetek helyzetére. Čaputová bírálta a válság kezelését és a politikai párbeszéd színvonalát, valamint kiemelte a járvány gazdasági hatásainak felszámolására tett kormányzati lépéseket.

Emellett hangsúlyozta a szegénység és a régiók közti különbségek felszámolásának fontosságát, továbbá a világgazdaság járványt követő fellendülésével járó áremelkedésekkel való megbirkózás szükségességét. Figyelmeztetett, hogy az élelmiszerárak és az energia árának növekedése az alacsonyabb bevételű családokat is jelentősen érinteni fogja, ezért szükség lesz a támogatásukra.


TASR