Čaputová, Kollár és Heger is reagált a pozsonyi tragédiára

2022. október 3. - 08:20 | Belföld
Čaputová, Kollár és Heger is reagált a pozsonyi tragédiára
Fotó: TASR

Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke éjfél után őszinte részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek. "Borzalommal és rémülettel vettem tudomásul a szörnyű baleset hírét, hogy egy részeg sofőr emberekkel teli buszmegállóba hajtott" - közölte Kollár a Facebookon.

Hozzátette, bízik benne, hogy a sofőr nem ússza meg feltételes szabadságvesztéssel. "Rengeteg család sorsát tette tönkre felelőtlenségével" - szögezte le.

Ugyancsak részvétéről biztosította a hozzátartozókat, barátokat és ismerősöket Zuzana Čaputová köztársasági elnök. Az államfő felelősségre intette a sofőröket. "Vezetésnél semmi keresnivalója az alkoholnak. Mikor a volán mögé ülünk, viselkedjünk és döntsünk felelősségteljesen, hogy azzal ne okozzuk ilyen szerencsétlenséget és bánatot másoknak" - húzta alá.

A harmadik legfőbb közjogi méltóság, Eduard Heger miniszterelnök ugyancsak reagált a történtekre a Facebookon.

"Tegnap egy baleset következtében feleslegesen meghalt négy ember, köztük fiatalok. Ez rendkívüli tragédia, ami mélyen lesújtott. Őszinte részvétemről szerentém biztosítani a hozzátartozókat, a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánok. A felelőtlenségnek semmi keresnivalója a volán mögött, az alkoholnak pedig különösen. Kérem viselkedjünk felelősségteljesen" - írta.

(parameter)