Čaputová meghallgatta a rákban szenvedő Saška könyörgését: Végre visszakapta apukáját

2022. augusztus 9. - 10:16 | Belföld

A bátor kis harcos, Saška (12) egyik kórházat járja a másik után, hogy jobban legyen. A nehéz műtét ellenére még mindig nem tud járni. A családban nem ő az egyetlen, aki harcol az életéért, édesanyja ugyanis rákkal küzd.

Čaputová meghallgatta a rákban szenvedő Saška könyörgését: Végre visszakapta apukáját
Képek forrása: čas.sk

Szenvedésüket most végre felváltotta az öröm. Egy ideje Saška magának az elnöknek, Zuzana Čaputovának írt, és kegyelmet kért a börtönben ülő édesapjának. Kérése meghallgatásra lelt, mostanra édesapjával együtt tölthetik a napokat.

„Hatalmas öröm ez, és végre boldogok vagyunk“ – örvend Alenka (47), aki már négy éve várta haza Martint (42).

A család szenvedése akkor kezdődött, amikor Saška három évvel ezelőtt foltot talált a lábán. Apja akkor már a rácsok mögött volt. Nem tudott rajta segíteni, nem volt mellette, amikor a legnehezebb helyzetben volt. A vizsgálatok hosszú sora után az orvosok megállapították, hogy a kislánynak osteosarcomája van. Kemoterápia és műtétek sora következett, míg végül a kislány 30 kilóra fogyott.

A kislány a gyógyuláson kívül csak egyet akart: az apjával lenni. Ezért úgy döntött, hogy kegyelmet kér Zuzana Čaputová elnöktől apja számára. Az államfőnek írt levél akkoriban egész Szlovákia szívét megérintette. „Kérem, engedje el az apámat. Szükségem van rá, hogy velem legyen. Mindannyian szeretjük és szükségünk van rá. Egészséges akarok lenni, iskolába akarok járni, nem akarok meghalni” – írta Saška.

Minden gondot és fájdalmat, amit a családnak át kellett élnie leírtak, Saška édesanyjának egészségügyi problémájával együtt. „Találtam egy csomót a mellemen és azonnal elmentem az orvoshoz. Rákot állapítottak meg nálam. Több műtéten kellett átesnem a csomó eltávolítása érdekében. Jelenleg kezelés alatt állok, és bízom benne, hogy Saškával együtt legyőzzük a betegséget. Most nagy segítségünk van, itt van a családunk apukája“ – mondta Alenka, aki nagyon hálás az elnöknek.

„Hosszas tanulmányozás után az elnök úgy döntött, hogy felére csökkenti a férfi büntetését“ – mondta Martin Strižinec, az Elnöki Hivatal szóvivője. Martin nyolc évet kapott a bűnrészesség formájában elkövetett lopásért, amelynek felét már le is töltötte, és most már szabadlábon van.

(čas.sk)