Čaputová Nagymácsédon emlékezett meg Kuciakékról

2020. február 21. - 13:00 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő pénteken Nagymácsédon, a kettős gyilkosság helyszínén emlékezett meg Ján Kuciak újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová halála második évfordulójáról. Erről a közösségi hálón tájékoztatott.

Čaputová Nagymácsédon emlékezett meg Kuciakékról
Fotó: tasr

„A fiatalok, akik az esküvőjüket és a közös életüket tervezték, egy olyan gyilkos kezétől haltak meg, aki el akarta fedni az igazságot. Ha a gyilkosság megrendelői azt hitték, hogy Kuciak halála miatt a többi újságíró visszaretten majd az össztársadalmi ügyek feltárásától, elszámolták magukat. Amit Ján Kuciak már nem tudott befejezni, befejezik helyette mások” – közölte az államfő.

Ján Kuciak újságírót és a jegyesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi (Veľká Mača) családi házukban. A kettős gyilkosság után több tüntetésre is sor került, melyeket a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés szervezett. A Kuciak-gyilkosságot követően kialakult helyzet megkövetelte a kormányváltást. Robert Fico kormányát Peter Pellegrini kabinetje váltotta fel (mindketten Smer-SD).

TASR