Čaputová őszinte részvétét fejezte ki a tragikus baleset miatt

2019. november 13. - 17:24

Őszinte szomorúságát és részvétét fejezte ki Zuzana Čaputová köztásasági elnök a szerdai tragikus buszbaleset miatt, amely tizenkét halálos áldozatot követelt.

„Mindannyiunkat mélyen elszomorít a tragédia. Gondolatban azokkal a szülőkkel vagyunk, akik elvesztették a gyermeküket, drága közeli hozzátartozójukat. A sérültekre is gondolunk, és arra, hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljenek. Mindannyian azt reméljük, hogy az áldozatok száma nem emelkedik tovább“ – fogalmozott az államfő abban a közleményben, melyet a szóvivője, Martin Strižinec juttatott el a TASR hírügynökséghez.

„Ez után a szörnyű tragédia után arra kérek mindenkit, közlekedjünk óvatosan és körültekintően, hogy mindannyian épségben térhessünk haza a családunkhoz“ – tette hozzá Čaputová.

Legalább 12 ember meghalt abban a buszbalesetben, amely az I/65-ös aranyosmaróti (Zlaté Moravce) úton történt, Nyitragerencsér (Nitrianske Hrnčiarovce) község kataszterében. A hírt Jozef Minár, a gyorsmentőszolgálat műveleti központjának munkatársa erősítette meg a TASR hírügynökségnek.

Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint tehergépjárművel ütközött az autóbusz. Az ütközés erejétől a busz az árokba borult, legalább további tíz ember súlyosan megsérült. Minden mentőegység a helyszínre vonult, mentőhelikoptereket is beleértve.

A helyszínen van Denisa Saková belügyminiszter, Pavol Nereča, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) országos parancsnoka és Miroslav Michalčík, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság igazgatója. Úton van oda Andrea Kalavská egészségügyi miniszter és Érsek Árpád közlekedési miniszter is. Kalavská meglátogatja a sérülteket a kórházban.


(TASR)