Čaputová is segít az eperjesi gázrobbanás károsultjainak

2019. december 6. - 21:28 | Belföld

Zuzana Čaputová köztársasági elnök is felajánlotta segítségét az eperjesi gázrobbanás károsultjainak, emellett 5000 euróval járult hozzá a hivatalos adománygyűjtéshez – tájékoztatta a TASR-t Martin Strižinec elnöki szóvivő. 

Čaputová is segít az eperjesi gázrobbanás károsultjainak
Fotó: TASR

„Az elnöki hivatallal való egyeztetés és a lehetőségek mérlegelése után az elnök asszony felajánlotta, hogy a kapacitásoknak megfelelően a lakásukat elveszített családok az elnöki hivatal javorinai (Tatranská Javorina) üdülőjében tölthetik a karácsonyi ünnepeket, illetve szükség szerint tovább is maradhatnak” - mondta a szóvivő.

Az elnök asszony nagyra értékeli a lakosság részéről megnyilvánuló szolidaritást ezekben a nehéz órákban.

Čaputová telefonon kapcsolatba lépett a város polgármesterével és a helyszínen tartózkodó kormányfővel, és nagyra értékeli, hogy a kormány további anyagi segítséget nyújt Eperjesnek és a károsultaknak.

„Gondolatban én is ott vagyok és együttérzek mindazokkal, akik elveszítették szeretteiket. Szeretném kinyilvánítani őszinte részvétemet” - jelentette ki Čaputová. Azt mondta, reméli, mindenki megkapja azt a segítséget és támogatást, amire szüksége van, továbbá megköszönte a tűzoltók és a mentősök munkáját.

Az eperjesi lakótömbben történt gázrobbanás eddig öt halálos áldozatot követelt, és több mint negyvenen sérültek meg. A robbanás a 12 szintes épület egyik lakásában történhetett 12.15 körül. Andrea Turčanová, a város polgármestere 12.35-kor rendkívüli állapotot hirdetett.

Kapcsolódó cikkek:
Gázrobbanás történt egy panelházban, legalább öten meghaltak! (FOTÓK)
Katonák is segítenek az eperjesi gázrobbanás helyszínén
Eddig kilenc sérültet láttak el a helyi kórházban

Erős gázszagot éreztek a tömbház lakói a robbanás előtt, munkálatok zajlottak az épület mellett

Még mindig ég a lakóház, Pellegrini szerint az utóbbi 10 évben ez a legnagyobb ilyen szerencsétlenség (VIDEÓ)
A liftakna megtelt gázzal, ez okozhatta az óriási robbanást a lakóházban – a rendőrség eljárást indított


(TASR)