Čaputová súlyos dolgot rótt fel a politikusoknak a pozsonyi gyilkosság kapcsán!

2022. október 13. - 10:11 | Belföld

A politikusok ostoba és felelőtlen kijelentéseiből is régóta táplált kisebbséggyűlölet ártatlan emberéletekbe került – reagált a Pozsonyban történt gyilkosságra Zuzana Čaputová köztársasági elnök.

Čaputová súlyos dolgot rótt fel a politikusoknak a pozsonyi gyilkosság kapcsán!
Fotó: TASR

„Három éve hangoztatom, hogy a szavak is fegyverek. Hogy mi, politikusok felelősek vagyunk minden egyes szóért, amelyet kimondunk. Ennek ellenére sokan meggondolatlanul töltik ki a teret gyűlölettel. Dühít, hogy még az ügyészek és a bírák egy része sem tulajdonít jelentőséget a verbális bűncselekményeknek, és nem tartja azokat veszélyesnek" – mutatott rá az államfő.

Čaputová felszólította a köztisztviselőket, hogy nyilatkozataikkal ne szítsanak intoleranciát, az igazságügyi hatóságokat pedig arra, hogy lépjenek.

"Őszinte részvétemet fejezem ki a hozzátartozóknak, és erőt kívánok az LMBTQ-közösség tagjainak, akik a támadás miatt fenyegetettnek érzik magukat" - zárta az elnök.

Mint ismert, szerdán este lövöldözés történt a pozsonyi Vár utcában (Zámocká), amely során két ember meghalt, egy pedig megsérült egy bárnál, ahol közismerten az LMBTQ-közösség tagjai találkoznak. A jelek szerint a történtek után az elkövető aktív volt a közösségi hálón. A rendőrség csütörtökön reggel holtan találta meg.


(TASR)