Čaputová szerint is elkerülhetetlen lesz a kötelező oltás, de szerinte még valami számít

2021. december 17. - 14:08 | Belföld

Zuzana Čaputová az elnöki palotában pénteken zajló oltások során azt mondta, vélhetően elkerülhetetlen lesz a kötelező oltás bevezetése, ugyanakkor szerinte nemcsak ez számít.

Čaputová szerint is elkerülhetetlen lesz a kötelező oltás, de szerinte még valami számít
Zuzana Čaputová (Fotó: TASR)

"Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy újabb és újabb mutációk jelennek majd meg, és a koronavírus csak úgy nem távozik tőlünk. A kötelező oltást már olyan országok is bevezették, mint Magyarország, Ausztria vagy Lengyelország és nagyon is reálisan ebbe az irányban gondolkodik Csehország is" - jegyezte meg.

Emlékeztetett viszont arra, hogy Szlovákia abban specifikus, hogy a népesség több mint fele fél az oltástól vagy elutasítja azt.

"Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetni arra, ahogy a kötelező oltásig eljutunk, hogy ez az eszköz valóban hatékony legyen" - fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy szakemberekkel kell beszélni arról, mely csoportokat kell érintenie a kötelező oltásnak. "A viták során, melyeket én folytattam, nagyobbrészt volt szó szakmai csoportokról, mint idősekről, de mindenesetre ez egy szakmai kérdés" - mondta.

Pénteken mintegy 150 előre regisztrált személyt oltottak be az elnöki palotában Pozsony megye által felállított mobil oltóponton.

(TASR)