Čaputová szerint jelenleg a legfontosabb téma az egészségügyi intézmények állapota

2020. október 20. - 07:28 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő szerint a következő napok és hetek legfontosabb témája az egészségügyi intézmények állapota lesz. Ezt hétfőn jelentette ki, miután ellátogatott a turócszentmártoni egyetemi kórházba.

Čaputová szerint jelenleg a legfontosabb téma az egészségügyi intézmények állapota
Fotó: TASR

Az elnök asszony elmondta: első kézből akar információkat szerezni arról, hogyan tudnak megbirkózni a kórházak az aktuális helyzettel. „Sokat beszélünk a csehországi fejleményekről, arról, hogy közelítünk ehhez az állapothoz. Sőt, egyre gyorsabban. Ez azt jelenti, hogy az előrejelzések szerint két-három hét múlva a kórházainkban kezelt páciensek száma a több ezret is meghaladhatja. Ezért fontos, hogy milyen állapotban vannak a kórházaink és az egészségügyi alkalmazottak” – fejtette ki.

Čaputová szerint a turócszentmártoni kórházban egyelőre el tudják látni a pácienseket, de más intézményekhez hasonlóan számolniuk kell azzal, hogy a COVID-19 nem fogja elkerülni az orvosokat és más egészségügyi alkalmazottakat sem. Egyben felhívta a figyelmet, hogy Szlovákiában az összlakosságra jutó nővérek aránya feleakkora, mint például Németországban.


TASR