Čaputová: Ugyanazt a felelősséget érzem ma is, amit az eskütételkor

2021. június 16. - 22:07 | Belföld

Ha nem is népszerű minden döntésem, és nem is kell mindegyikkel egyetérteni, kijelenthetem, hogy mindig az ország legfontosabb érdekeit, valamint az alkotmány és a törvények védelmét tartottam szem előtt - olvasható Zuzana Čaputová államfő bejegyzésében.

Čaputová: Ugyanazt a felelősséget érzem ma is, amit az eskütételkor
Archív felvétel (Fotó: TASR)

Az elnök asszony a közösségi hálón emlékezett meg a beiktatása második évfordulójáról.

Hozzátette: bár a beiktatás pillanata már csak távoli emlék, ma is ugyanazt a felelősséget érzi, amit az eskütételkor. Bevallása szerint az elnöksége második évére elsősorban a koronavírus-világjárvány és a politikai válság nyomta rá a bélyegét. Kiemelte: minden állampolgárnak rendkívül nehéz volt az elmúlt időszak.

"Nekem leginkább a személyes találkozások hiányoztak, ezek nagyon fontosak számomra. A következő év talán már a normális kerékvágásba való visszatérésről fog szólni, és több lehetőségünk lesz találkozni egymással"

- jegyezte meg.

Čaputová elnöki beiktatására 2019. június 15-en került sor Pozsonyban, a Szlovák Filharmónia épületében tartott ünnepélyes parlamenti ülésen. Az alkotmány által előírt esküt Ivan Fiačannak, a Szlovák Alkotmánybíróság elnökének mondta el.

TASR

Címkék: Zuzana Čaputová