Čaputová új nagyköveteket nevezett ki

2019. augusztus 28. - 12:56 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő szerdán átadta a megbízóleveleket az új argentínai, egyesült arab emírségekbeli és izraeli szlovák nagykövetnek.

Čaputová új nagyköveteket nevezett ki
Fotó: TASR

Argentína fővárosába, Buenos Airesbe Rastislav Hindický utazik. Az új nagykövet megbízatása ki fog terjedni a Bolíviai Többnemzetiségű Állam, a Chilei Köztársaság, a Paraguayi Köztársaság, a Perui Köztársaság, valamint az Uruguayi Keleti Köztársaság területére is.

Az egyesült arab emírségekbeli nagykövet ifj. Michal Kováč, az első szlovák elnök, Michal Kováč fia lesz. A székhelye a fővárosban, Abu-Dzabiban lesz. Az izraeli szlovák nagykövetséget Tel Avivban Igor Maukš fogja vezetni.

„Őszintén kívánom, hogy – akárcsak én - munkájuk során igyekezzenek érvényt szerezni a Szlovák Köztársaság értékeinek, hogy Szlovákiára olyan országként tekintsenek külföldön, amely a demokrácia, az igazságosság, a nemzetközi jogszabályok és természetesen a környezeti érzékenység, valamint az emberi jogok betartásának értékeit képviseli” – mondta az elnök asszony az újonnan kinevezett nagyköveteknek. Mivel a személyes kapcsolatok vonatkozásában is igényes hivatásról van szó, Čaputová ezen a téren is sok szerencsét kívánt a diplomatáknak.


TASR