Čaputovának sorakoznia kellett, hogy szavazhasson

2020. február 29. - 12:21 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő délelőtt 11 óra körül adta le szavazatát a lakhelyéhez tartozó bazini (Pezinok) szavazókörben.

Čaputovának sorakoznia kellett, hogy szavazhasson
Zuzana Čaputová sorban állt Bazinban (Fotók: TASR)

A köztársasági elnök számára nem volt olyan egyszerű a voksolás, a választóhelyiségben olyan sokan voltak, hogy még sorakoznia is kellett az épület előtt. Čaputová nem előzködött, szépen kivárta a sorát, és örült annak, hogy ekkora az érdeklődés a parlamenti választások iránt.

"Ez volt az első választás életemben, amikor sorakoznom kellett, hogy szavazzak. Persze egyelőre nem tudom, hogy csak az időpont miatt volt ez így, vagy ekkor a szavazókedv. Mindenesetre nagyon örülnék, ha az utóbbi volna érvényes"

- nyilatkozta az újságíróknak Zuzana Čaputová, miután oldalán lányaival leadta voksát.

Az államfő szerint minden választás lehetőséget jelent, és az aktuális szavazás pedig különösen fontos.

"Mérhetetlenül fontos kinyilvánítanunk a véleményünket azzal kapcsolatban, hogy Szlovákia fejlődésének milyen irányt kell vennie" - szögezte le az elnök, hozzátéve: tisztában van azzal, hogy a választók nem azonosulhatnak 100 százalékig minden jelölttel, azonban álláspontja szerint van kit választani.

"Ezen a választáson sok magasan képzett, és az értékekhez ragaszkodó jelölt méretteti meg magát" - véli Čaputová. Az államfő a közvetlen munkatársai körében tölti a válsztás estéjét, közösen elemzik majd a helyzetet, és egész biztos, hogy telefonon kapcsolatba lép majd a választás győztesével.

(parameter/TASR)