Čaputovát nem hagyja nyugodni a rendőrségi belháború, mindenkivel egyeztetne, aki számít

2021. szeptember 27. - 13:14 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő hétfőn az elnöki palotában tanácskozott Eduard Heger (OĽANO) kormányfővel a bűnüldöző szerveknél kialakult helyzetről.

Čaputovát nem hagyja nyugodni a rendőrségi belháború, mindenkivel egyeztetne, aki számít
Fotó: TASR

Čaputová Robert Ficóval, a Smer-SD elnökével, továbbá Boris Kollár (Sme rodina) házelnökkel és Peter Pellegrinivel, a Hlas-SD elnökével is találkozni akar, hogy megbeszélést folytassanak ugyanebben a témában – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec, az államfő szóvivője.

„Az elnök asszony arról is beszélni akar a politikusokkal, hogyan lehet megnyugtatni a helyzetet az országban” - tette hozzá a szóvivő. Robert Ficóval még hétfőn találkozik az államfő, a többi megbeszélésre az elkövetkező napokban kerül sor.

A témával a kormány biztonsági tanácsa is foglalkozott és egy munkacsoport létrehozásáról döntött, melynek feladata a jogállamiságba vetett bizalom visszaállítása. A munkacsoport már a múlt héten megkezdte tevékenységét, a feladata, hogy konkrét javaslatokat tegyen a bíróságok, a rendőri szervek és az ügyészség működésével kapcsolatban.

TASR