A Cardiff City nem utazik Tenerifére - az ok Emiliano Sala tragédiával végződő repülőgép-szerencsétlensége

Az angol élvonalban szereplő Cardiff City labdarúgócsapata Emiliano Sala repülőgép-szerencsétlensége miatt lemondta tenerifei túráját, hogy a játékosok családjaikkal tölthessék az elkövetkező napokat.

A Cardiff City nem utazik Tenerifére - az ok Emiliano Sala tragédiával végződő repülőgép-szerencsétlensége
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A Premier League-ben ezen a héten nem rendeznek fordulót, a Cardiff pedig már kiesett az FA Kupából, ezért a csapatvezetés terve az volt, hogy rövid edzőtábort tart a Kanári-szigeteken.

Az argentin Emiliano Sala tragédiája azonban átírta a programot. Neil Warnock vezetőedző azt tapasztalta, hogy az elmúlt két hét eseményei megrázták a játékosokat és a stábot egyaránt, így szerencsésebb, ha mindenki a szerettei körében pihen néhány napot.

"Sok mindent tapasztaltam már az életben, de ilyennel még nem szembesültem korábban"

- mondta a tréner, hozzátéve: most minden játékos feldolgozhatja a történteket a családjával, "mert a család fontosabb mint a futball".

A 28 évesen elhunyt Salát januárban klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért vásárolta meg a Cardiff a francia Nantes-tól. A futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Út közben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait.

Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre süllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

(MTI)